+30 2310 797161
karassulis@karassulis.gr
Διεθνείς μεταφορές οχημάτων - Τι χρειάζεται να κάνετε

Διεθνείς μεταφορές οχημάτων - Τι χρειάζεται να κάνετε

Διεθνείς μεταφορές οχημάτων - Τι χρειάζεται να κάνετε - Karassulis

Σε έναν αναπτυσσόμενο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο, οι μεταφορές είναι μέρος της καθημερινότητας και οι διεθνείς μεταφορές οχημάτων γίνονται όλο και πιο αναγκαίες.

Για να μπορέσετε να λάβετε αυτήν την υπηρεσία με απόλυτη αξιοπιστία, πρέπει να βρείτε την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία που να μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι τα οχήματά σας θα φτάσουν στον προορισμό τους με ασφάλεια και στην ώρα τους. Προκειμένου να φτάσετε όμως στην επιλογή μεταφορικής και στη μεταφορά οχήματος, πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Γι' αυτό και στον Karassulis, τον όμιλο με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στις διεθνείς μεταφορές από την Ελλάδα στην Ιταλία και αντίστροφα, συλλέξαμε όλα όσα πρέπει να κάνετε για τη διεθνή διακίνηση των οχημάτων σας.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε για τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και θα δείτε γιατί ο όμιλος Karassulis είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή για τις διεθνείς μεταφορές οχημάτων.

 

Τι πρέπει να κάνετε: 3 Βήματα για ασφαλείς διεθνείς μεταφορές οχημάτων

 

Αν θέλετε να μεταφέρετε τα οχήματά σας στο εξωτερικό ή να τα εισάγετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε όσο πιο κατάλληλα γίνεται, έτσι ώστε όλες οι διαδικασίες να διεξαχθούν ομαλά, χωρίς ποτέ να χάσετε τον έλεγχό τους. Τα πιο βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προετοιμαστείτε είναι:

 1. Κάντε έρευνα, που θα αφορά
  1.1. Τη μεταφορική εταιρεία
  1.2. Το κόστος
 2. Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα έγγραφα
 3. Προετοιμάστε τα οχήματά σας

 

1. Κάντε έρευνα

Η έρευνα που θα διεξάγετε για διεθνείς μεταφορές οχημάτων πρέπει να αφορά δύο βασικούς πυλώνες:

 • 1.1. Μεταφορική εταιρεία
 • 1.2. Κόστος

 1.1. Μεταφορική εταιρεία

Θα πρέπει να κάνετε ενδελεχή έρευνα για να επιλέξετε την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία για διεθνείς μεταφορές οχημάτων. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το διαδίκτυο για να δείτε αν οι εταιρείες αυτές πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως:

 • Αν δραστηριοποιούνται στην τρέχουσα τοποθεσία σας (ή την τοποθεσία της παραλαβής) και στην τοποθεσία αποστολής.
 • Αν έχουν τις κατάλληλες άδειες, πιστοποιήσεις και ασφαλίσεις.
 • Αν οι συνεργάτες τους έχουν τις κατάλληλες άδειες και πιστοποιήσεις.

 Καλό θα είναι αυτή η έρευνα που αφορά τις μεταφορικές εταιρείες να γίνει πριν αρχίσετε να ζητάτε προσφορές και κόστη για τη μεταφορά.

Όταν περιορίσετε τη λίστα σας με τις εταιρείες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, μπορείτε τότε να συνεχίσετε στην επόμενη σημαντική θεματική της έρευνας, που είναι το κόστος.

 

1.2. Κόστος

Για να κατασταλάξετε στην εταιρεία που θα αναλάβει τις διεθνείς μεταφορές οχημάτων, θα πρέπει να ζητήσετε μια προσφορά. Οι περισσότερες εταιρείες πλέον έχουν διαδικτυακή παρουσία και μπορούν να σας δώσουν προσφορές μέσω email, όπως ο όμιλος Karassulis που δίνει σε κάθε ενδιαφερόμενο προσφορές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης από εδώ.

Λαμβάνοντας προσφορές, όχι μόνο μπορείτε να συγκρίνετε τα κόστη για την κάθε μεταφορική, αλλά θα πάρετε και μια πολύ καλή ιδέα για το πώς μεταφέρονται τα οχήματα, αφού θα περιλαμβάνουν και πληροφορίες σχετικά με το είδος της μεταφοράς στην παραλαβή και την παράδοση, και ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα.

Μάθετε περισσότερα για τις συνδυασμένες μεταφορές από το “Συνδυασμένες μεταφορές: Τι είναι και ποια τα οφέλη τους”.

Να έχετε υπόψιν σας όμως, ότι ενδεχομένως οι προσφορές αυτές να προορίζονται για ιδανικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα να αφορούν οχήματα με το μικρότερο μέγεθος και βάρος. Σημαντική σημείωση επίσης είναι πως οι προσφορές διαμορφώνονται και με βάση τα κόστη των καυσίμων, οι τιμές των οποίων μεταβάλλονται αρκετά συχνά.

Πέρα από τα κόστη της μεταφοράς, ρωτήστε να μάθετε για την ασφάλιση που προσφέρουν. Για παράδειγμα, στον όμιλο Karassulis προσφέρουμε δύο ασφαλίσεις (CRM και All Risk) για να εξασφαλίσουμε το φορτίο των επιχειρήσεων.

 

2. Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Για τη διακίνηση των οχημάτων σας χρειάζονται και τα απαραίτητα έγγραφα, όπως συμβαίνει και σε κάθε διεθνή μεταφορά, τα οποία εξαρτώνται από την αιτία της μεταφοράς (π.χ. αγοραπωλησία, μετεγκατάσταση). Τα πιο συνήθη έγγραφα είναι:

 • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή άδειας παραμονής ή ταυτότητα Ευρωπαίου Πολίτη
 • Άδειες κυκλοφορίας
 • Πινακίδες
 • Βεβαίωση τελών κυκλοφορίας
 • Βεβαίωση εξόφλησης οχήματος

Όπως προαναφέρθηκε, ανάλογα με την αιτία μεταφοράς, διαμορφώνονται και τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να προσκομιστούν.

Αν για παράδειγμα, θέλετε να πουλήσετε τα οχήματά σας σε κάποιον κάτοικο του εξωτερικού, τότε θα πρέπει να έχετε την αίτηση οριστικής διαγραφής λόγω εξαγωγής. Σε κάθε περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να συζητήσετε με τη μεταφορική σας εταιρεία ή να συμβουλευτείτε το ΚΕΠ της περιοχής σας.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα διαπιστευτήρια γιατί όσον αφορά τη γραφειοκρατία, όσα περισσότερα συγκεντρώσετε, τόσο το καλύτερο.

 

3. Προετοιμάστε τα οχήματά σας

Όταν προετοιμάζετε ένα όχημα για διεθνή μεταφορά, καλό θα ήταν να κάνετε τη δική σας επιθεώρηση για την κατάστασή του. Συμβουλεύουμε να ελέγξετε τη λειτουργία των φρένων, τη στάθμη των καυσίμων και των λαδιών, όπως και ποια υπάρχοντα βρίσκονται μέσα. Σε γενικές γραμμές, τα μόνα αντικείμενα που μπορούν να μείνουν εντός οχήματος, είναι αυτά που έχουν άμεση σχέση, όπως η ρεζέρβα αυτοκινήτου. Λοιπά έγγραφα και αντικείμενα, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Μην ανησυχείτε όμως, γιατί μια σωστή μεταφορική εταιρεία θα κάνει κι αυτή τη δική της επιθεώρηση και θα μπορέσει να σας πει ακριβώς τι μπορεί ή τι δεν μπορεί να έχει ένα όχημα κατά τη μεταφορά του.

 

Γιατί ο όμιλος KARASSULIS είναι ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης για τις διεθνείς μεταφορές οχημάτων:

 

 • Γιατί έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο έμπιστων και διαπιστευμένων συνεργατών.
 • Γιατί τον εμπιστεύονται μεγάλες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς για τα οχήματά τους.
 • Γιατί έχει στο ενεργητικό του πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κόσμο των διεθνών μεταφορών.
 • Γιατί διαθέτει ιδιόκτητο στόλο πλήρως εξοπλισμένων οχημάτων, που συνεχώς εξελίσσεται, ανανεώνεται και επιθεωρείται πριν από κάθε μεταφορά.
 • Γιατί διαθέτει ιδιόκτητες αποθήκες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μόντενα (Ιταλία).
 • Γιατί μπορεί να εγγυηθεί για την αμεσότητα της μεταφοράς και την ασφάλειά της.
 • Γιατί προσφέρει δύο ειδών ασφαλίσεις που στόχο έχουν την προστασία των επιχειρήσεων και των φορτίων τους.
 • Γιατί μπορεί να διαθέσει on spot προσφορές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας επιχείρησης, αλλά και έναν σταθερό τιμοκατάλογο με μειωμένα κόστη σε μια σταθερή συνεργασία.

 

Επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπό μας για να μάθετε περισσότερα για τις διεθνείς μεταφορές οχημάτων ή ζητήστε σήμερα μία προσφορά, κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες της επιχείρησής σας!

Share this post: 

Η εταιρία KARASSULIS S.A. ιδρύθηκε το 1988 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο τις διεθνείς οδικές διαμεταφορές από και προς την Ιταλία.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς Μεταφορές | Karassulis S.A.

9ο ΧΛΜ. Θεσσαλονίκης - Αθηνών - 57400 Σίνδος - Τ.Θ. 34

+30 2310797161

+30 2310796764

karassulis@karassulis.gr