+30 2310 797161
karassulis@karassulis.gr
Αγροτικά προϊόντα & μηχανήματα: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεταφορά τους

Αγροτικά προϊόντα & μηχανήματα: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη μεταφορά τους

Καρποί και φορτηγό μεταφοράς Karassulis

Η πρόσβαση σε βασικές και αποτελεσματικές μεταφορικές υπηρεσίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη γεωργική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στην Ελλάδα. Αυτό γιατί τα αγροτικά προϊόντα και η παραγωγή τους αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας μας.

Έχοντας μια πλούσια και ποικιλόμορφη γη που δίνει τη δυνατότητα για καλλιέργεια πολλών ειδών (δημητριακά, βαμβάκι, ρύζι , λαχανικά κ.λπ.), αυτά τα αγροτικά προϊόντα πρέπει να μπορούν να μεταφέρονται με ασφάλεια όπου είναι απαραίτητο (π.χ. απευθείας σε αγορές ή σημεία επεξεργασίας), έτσι ώστε να γίνουν οι παραγωγοί μέρος μιας αξιότιμης γεωργικής αλυσίδας.

Επομένως, η μεταφορά σε αγροτικά προϊόντα, αλλά και σε μηχανήματα που βοηθούν στην παραγωγή, ενισχύει τον ανταγωνισμό, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και για τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, οι οποίες βοηθούν σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

 

Αγροτικά προϊόντα: Τα κρίσιμα σημεία της μεταφοράς

 

Για να μπορέσει ένας παραγωγός να επιλέξει την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία για τα αγροτικά προϊόντα του, πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο σκοπός της μεταφοράς. Μια μεταφορά προϊόντων μπορεί να αποσκοπεί:

 • Στην περισυλλογή των προϊόντων στο μέρος όπου θα επεξεργαστούν, θα τυποποιηθούν ή θα συσκευαστούν.
 • Στη μεταφορά τους από σημεία παραγωγής σε σημεία κατανάλωσης.
 • Στον διαμοιρασμό ή διανομή τους στα σημεία πώλησης.

 

Για να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή της μεταφορικής εταιρείας, αλλά και του τρόπου μεταφοράς, πρέπει ο επιχειρηματίας ή ο παραγωγός να αναλογιστεί τα εξής:

 • Την απόσταση της διαδρομής και την προσβασιμότητα του προορισμού.
 • Τα ίδια τα αγροτικά προϊόντα: τι είδος είναι και σε τι συσκευασία θα μεταφερθούν.
 • Την ποσότητα των γεωργικών προϊόντων που θα μεταφερθεί, που θα επηρεάσει το κόστος και τον τρόπο μεταφοράς.
 • Τους εθνικούς και διεθνείς κανόνες μεταφοράς προϊόντων.

 

Στον όμιλο KARASSULIS, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στις διεθνείς μεταφορές από την Ελλάδα στην Ιταλία και αντίστροφα, για να εξασφαλίσουμε την πιο αποτελεσματική και ασφαλής μεταφορά στα αγροτικά προϊόντα, προσφέρουμε:

 

 • Προσαρμοσμένες προσφορές χαμηλού κόστους και υψηλής αποδοτικότητας.
 • Αμεσότητα στη μεταφορά για άμεση ικανοποίηση της ζήτησης, με ιδιόκτητο στόλο φορτηγών και τρακτόρων.
 • Προστασία των προϊόντων από φθορές ή ποιοτικές αλλοιώσεις, ακολουθώντας πιστά τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά και έχοντας τον έλεγχο της μεταφοράς και των φορτίων.
 • Δυνατότητα αποστολής προϊόντων με φορτηγό – ψυγείο.

 

Αγροτικά μηχανήματα: Οι απαιτήσεις και τα σημεία προσοχής

 

Η μεταφορά σε μηχανήματα και εξοπλισμό, είναι για την γεωργική αλυσίδα, εξίσου σημαντικής σημασίας όσο και η μεταφορά σε αγροτικά προϊόντα. Γι' αυτό και η φόρτωσή τους είναι μια ουσιώδης εργασία που θα καθορίσει την ασφάλειά τους.

Για να προετοιμαστούν κατάλληλα τα μηχανήματα για μεταφορά, είτε για εγχώριους προορισμούς είτε για εξωτερικούς, πρέπει:

 • Να είναι σωστά καθαρισμένο, χωρίς προσωπικά αντικείμενα στο εσωτερικό του και με καλυμμένα οποιαδήποτε ευάλωτα κομμάτια του.
 • Να έχει γίνει έλεγχος κατάστασης του εξοπλισμού ή μηχανήματος βάσει των εγχειριδίων του κατασκευαστή, να μην είναι συνδεδεμένο με μπαταρίες και να έχουν αφαιρεθεί τυχόν άδετα μέρη.
 • Να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα.
 • Να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία (π.χ. φωτογραφίες) πριν από κάθε μεταφορά για την κατάσταση των μηχανημάτων.

 

Όμιλος KARASSULIS - Εγγύηση στη μεταφορά και με εξειδίκευση στη μεταφορά τρακτέρ

 

Όσον αφορά τη μεταφορά τρακτέρ, στον όμιλο KARASSULIS που εξειδικευόμαστε σε αυτό το είδος μεταφοράς, τονίζουμε πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει πριν τη φόρτωσή του στο trailer, είναι να εξασφαλιστεί η προστασία τόσο του φορτίου, όσο και όλων όσων εμπλέκονται στη φόρτωση. Γι' αυτό και διαθέτουμε και φορτηγά με μουσαμά με ανοιγόμενη οροφή, για την διευκόλυνση της φόρτωσης σε ογκώδη εμπορεύματα.

Για να φορτωθεί σωστά ένα τρακτέρ απαιτούνται γνώσεις του τράκτορα, του ρυμουλκόμενου, των ραμπών και του συστήματος ασφάλισης. Γι' αυτό πρέπει να:

 • Είναι ασφαλισμένο το trailer ώστε να μην μετακινηθεί ή κυλήσει.
 • Να είναι γνωστό το ακριβές μέγεθος και βάρος.
 • Οι ράμπες πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, σε κατάλληλο σχήμα και ασφαλισμένες σε σταθερό έδαφος ώστε να αντέχουν το βάρος.

 

Αγροτικά προϊόντα και μηχανήματα: Τι προσφέρει ο όμιλος KARASSULIS για τη μεταφορά τους;

 

Για την αγροτική ανάπτυξη, η έλλειψη μεταφορικών υπηρεσιών αυξάνει τα κόστη, υπονομεύοντας παράλληλα τόσο τις τοπικές όσο και τις εθνικές και διεθνείς αγορές. Στον όμιλο KARASSULIS, κατανοώντας εις βάθος τις απαιτήσεις της γεωργικής βιομηχανίας, και με ειδίκευση στις μεταφορές από και προς την Ιταλία, προσφέρουμε:

 

Παραλαβές σχεδόν από όλη την Ελλάδα: Εξυπηρετούμε παραγωγούς που είναι γεωγραφικά διασκορπισμένοι και η έλλειψη ποιοτικής κάλυψης των μεταφορικών αναγκών είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για την ανάπτυξή τους.

Πολλαπλά δρομολόγια μέσα στην εβδομάδα, τόσο για FTL μεταφορές με φορτία που καλύπτουν όλο το φορτηγό, όσο και για LTL μεταφορές με φορτία που καλύπτουν ένα μόνο μέρος του.

Ιδιόκτητο στόλο φορτηγών και τρακτόρων που είναι άμεσα διαθέσιμα για μεταφορά και εξοπλισμένα με GPS, για τον έλεγχο τόσο του δρομολογίου, όσο και των συνθηκών μεταφοράς.

Ιδιόκτητους στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους σε τρεις σημαντικές τοποθεσίες -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μόντενα Ιταλίας- για πλήρη εξυπηρέτηση και σημαντικό προβάδισμα στην αγορά.

Ευέλικτες και γρήγορες λύσεις μεταφοράς ακόμη και σε περιόδους αιχμής, με προσαρμοσμένες προσφορές, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των παραγωγών.

Παραλαβή ειδικών φορτίων που υπερβαίνουν τα όρια του στόλου (σε μήκος, πλάτος, ύψος και βάρος), μέσα από ένα οργανωμένο δίκτυο έμπειρων κι έμπιστων συνεργατών.

Δυνατότητα αποστολών σε προϊόντα υπό ψύξη για τα αγροτικά προϊόντα που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και συγκεκριμένων συνθηκών στη μεταφορά τους, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

 

Αν θέλετε να μεταφέρετε αγροτικά προϊόντα ή αγροτικά μηχανήματα κι εξοπλισμό,επικοινωνήστε σήμερα με έναν εκπρόσωπό μας για να λάβετε τις καλύτερες δυνατές λύσεις ή ζητήστε προσφορά.

Share this post: 

Η εταιρία KARASSULIS S.A. ιδρύθηκε το 1988 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο τις διεθνείς οδικές διαμεταφορές από και προς την Ιταλία.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς Μεταφορές | Karassulis S.A.

9ο ΧΛΜ. Θεσσαλονίκης - Αθηνών - 57400 Σίνδος - Τ.Θ. 34

+30 2310797161

+30 2310796764

karassulis@karassulis.gr