+30 2310 797161
karassulis@karassulis.gr
Μεταφορές για επιχειρήσεις: Πώς να μεταφέρετε βαριά μηχανήματα

Μεταφορές για επιχειρήσεις: Πώς να μεταφέρετε βαριά μηχανήματα

Μεταφορές για επιχειρήσεις Πώς να μεταφέρετε βαριά μηχανήματα

Αν η επιχείρησή σας απαιτεί μεταφορές για βαριά μηχανήματα και γενικά φορτία βιομηχανικού εξοπλισμού, τότε σίγουρα πρέπει να διευρύνετε τις γνώσεις σας για τις μεταφορές φορτίων. Πώς η μεταφορική εταιρεία εξασφαλίζει την ασφάλειά τους και πώς εσείς ως επιχείρηση θα κάνετε τη σωστή επιλογή για τις μεταφορικές σας ανάγκες;

Είναι πάντα πολύ σημαντικό να έχετε τον κατάλληλο κι έμπιστο συνεργάτη, ειδικά αν η επιχείρησή σας χρειάζεται μεταφορές για βαριά μηχανήματα. Η μεταφορική εταιρεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει εμπειρία, όχι μόνο στον τομέα των μεταφορών, αλλά στον τομέα των απαιτητικών μεταφορών και ειδικότερα στη μεταφορά βαριών μηχανημάτων. Θα πρέπει να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες σας, να είναι γνήσια ευέλικτη και να μην σας προκαλεί έξτρα βάρη ή άγχη. Αντιθέτως, να τα παίρνει από πάνω σας και να αποφέρει αξιόλογα αποτελέσματα.

Πάντα στον κόσμο των διεθνών μεταφορών υπάρχουν φορτία ή δρομολόγια που είναι πιο απαιτητικά. Μπορεί η επιλογή σας να ανταπεξέλθει; Κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει την ασφάλεια κάθε είδους εμπορεύματος (ΛΙΝΚ άρθρου για ασφάλεια); Είναι σε θέση να παρέχει προσαρμοσμένη προσφορά μόνο για την επιχείρησή σας; Αν η απάντησή σας είναι ναι σε όλα αυτά τα ερωτήματα, τότε είστε σίγουρα σε έναν πολύ καλό δρόμο για να βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη.

Όσον αφορά όμως τα βαριά μηχανήματα και τις μεταφορές τους, πρέπει οι ίδιες οι επιχειρήσεις να έχουν μεριμνήσει εκ των προτέρων για ορισμένα πράγματα, που αφορούν εξ ολοκλήρου το φορτίο προς μεταφορά.

 

Τι πρέπει πάντα να κάνουν επιχειρήσεις όταν θέλουν να μεταφέρουν βαριά μηχανήματα και βιομηχανικό εξοπλισμό - 6 συμβουλές από τον όμιλο KARASSULIS

 

Όταν θέλετε να μεταφέρετε τα βαριά μηχανήματα της επιχείρησής σας, υπάρχουν κάποια "πρέπει" που καλό θα ήταν να ακολουθήσετε, για να εξασφαλίσετε από τη μεριά σας την καλύτερη μεταφορά. Οι συμβουλές που αφορούν τις επιχειρήσεις, είναι οι εξής:

  • Δώστε στη μεταφορική εταιρεία που συνεργάζεστε τις ακριβείς διαστάσεις, αλλά και το βάρος του φορτίου που θέλετε να μεταφερθεί. Έτσι, η μεταφορική θα μπορεί να διαθέσει τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό της για το φορτίο σας και να προετοιμαστεί κατάλληλα.

 

  • Ασφαλίστε τον εξοπλισμό σας σύμφωνα με τις οδηγίες του εκάστοτε μηχανήματος, είτε σύμφωνα με τους όρους της ασφάλισης, είτε σύμφωνα με τις οδηγίες της μεταφορικής εταιρείας.

 

  • Είναι πάντα εξαιρετικά χρήσιμο για την ασφάλεια, να προετοιμάσετε το φορτίο σας για να παραληφθεί από τον χαμηλότερο όροφο, όταν φυσικά κάτι τέτοιο είναι δυνατό.

 

  • Αν έχετε γεωργικό εξοπλισμό, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του κατασκευαστή για να αφαιρέσετε ή να αποσυνδέσετε τις μπαταρίες.

 

  • Αν στο μηχάνημα προς μεταφορά υπάρχει δεξαμενή, θα πρέπει να είναι άδεια.

 

  • Αποκολλήστε κι ασφαλίστε ξεχωριστά τυχόν έξτρα κομμάτια του εξοπλισμού, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Βαριά μηχανήματα και βιομηχανικός εξοπλισμός - Προετοιμαστείτε κατάλληλα για τη μεταφορά

 

Προετοιμάστε κατάλληλα τα βαριά σας φορτία ή τον εξοπλισμό σας για μεταφορά, ακολουθώντας τις βασικές αρχές παλετοποίησης και σωστής τοποθέτησης. Οι παρακάτω συμβουλές και οδηγίες εφαρμόζονται σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, εμπορευμάτων και φορτίων που θα μεταφερθούν διεθνώς:

 

  • Τυλίξτε το φορτίο ή τον εξοπλισμό με bubble wrap για να το προστατέψετε από υγρασία, σκόνη, τριβές και προσκρούσεις.
  • Τοποθετήστε το φορτίο σε παλέτα ή κιβώτιο και στερεώστε το με ξύλινα, πλαστικά ή μεταλλικά εμπόδια για να μην γλιστράει και να παραμένει σταθερό.
  • Αν υπάρχουν έξτρα μέρη του εξοπλισμού, τοποθετήστε τα σε ξεχωριστό κουτί αποστολής και φροντίστε να είναι στο σωστό μέγεθος. Προσθέστε προστατευτικά μαλακά υλικά που θα απορροφήσουν τον κραδασμό.
  • Αν στον εξοπλισμό σας υπάρχουν ρόδες (ή ροδάκια), χρησιμοποιήστε ιμάντες ή μπάρες για να αποφύγετε την περιστροφή τους.
  • Για να προστατέψετε τις γωνίες και τις άκρες του φορτίου, χρησιμοποιήστε και καλύψτε με προστατευτικά υλικά που θα απορροφήσουν τον κραδασμό.
  • Αν έχετε τοποθετήσει το φορτίο σας σε κιβώτιο, μπορείτε να το φορτώσετε και σε μια παλέτα.
  • Να είστε πάντα σίγουροι ότι τα κιβώτια έχουν σφραγιστεί σωστά.

 

Στον όμιλο KARASSULIS παρέχουμε μεταφορικές υπηρεσίες για βαριά μηχανήματα και βιομηχανικό εξοπλισμό σε διεθνές επίπεδο.

 

Προσφέρουμε λύσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της επιχείρησής σας για μεταφορές για βαριά μηχανήματα από την Ελλάδα στην Ιταλία και αντίστροφα. Με τον όμιλο KARASSULIS στο πλάι των επιχειρήσεων και με εμπειρία πάνω από 30 χρόνια, μπορείτε να έχετε:

 

LTL μεταφορές: Κάντε εξοικονόμηση στις μεταφορές σας και χρεωθείτε μόνο για τον χώρο που καταλαμβάνει το φορτίο σας στο φορτηγό.

FTL μεταφορές: Αν έχετε φορτία μεγάλου μεγέθους και το βασικό σας θέμα είναι ο χώρος, έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε με τα φορτία σας ολόκληρο τον χώρο του φορτηγού.

Ασφάλιση: Οι αποστολές των φορτίων μπορούν να ασφαλιστούν με την CMR ασφάλιση, αλλά αν μια επιχείρηση θέλει να εξασφαλίσει ακόμα λιγότερη ζημιά σε περίπτωση ατυχήματος ή αν υπάρχουν πιο ακριβά βαριά μηχανήματα, στον όμιλο KARASSULIS υπάρχει και η επιλογή και για έξτρα All-In ασφάλιση.

Στόλος: Ο ιδιόκτητος στόλος του ομίλου KARASSULIS αποστέλλεται κάθε εβδομάδα για οποιοδήποτε φορτίο προκύψει, οποιαδήποτε στιγμή, σε όλη την Ιταλία και την Ελλάδα. Κάθε επιχείρηση μπορεί να επωφεληθεί από μια μεταφορική εταιρεία με ιδιόκτητο στόλο φορτηγών και τρακτόρων, καθώς κερδίζει ολοκληρωμένη ασφάλεια της μεταφοράς και του φορτίου 24/7, χρόνο και χρήμα, ενώ μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη της ευελιξίας, της διαθεσιμότητας και της άμεσης εξυπηρέτησης.

Ειδικές μεταφορές: Ακόμα κι αν ένα φορτίο υπερβαίνει τα όρια του στόλου μας με βάρος άνω των 25 τόνων, ύψος άνω των 3 μέτρων, μήκος άνω των 13,6 μέτρων και πλάτος άνω των 2,4 μέτρων, το εξειδικευμένο στις Ειδικές Μεταφορές, έμπιστο δίκτυο συνεργατών μας, είναι στη διάθεσή μας για κάθε απαίτηση και κάθε αλλαγή συνθήκης που προκύψει, με την ίδια αμεσότητα και ασφάλεια όπως σε κάθε άλλο φορτίο και μεταφορά.

Μοναδικές προσφορές: Επωφεληθείτε από μια προσαρμοσμένη προσφορά που καλύπτει πλήρως τις μεταφορικές ανάγκες της επιχείρησής σας, τόσο για βαριά μηχανήματα όσο και για κάθε άλλο φορτίο.

 

Στον όμιλο KARASSULIS έχουμε την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τα μέσα για τις πιο ασφαλείς μεταφορές κάθε είδους φορτίου στο δρομολόγιο Ελλάδας - Ιταλίας κι αντίστροφα. Οι τεχνικές μας, οι διαδικασίες μας και τα πρωτόκολλά μας σχετικά με τα φορτία, τα χρονοδιαγράμματα και τις μεταφορές, σχηματίζονται προσεκτικά και λειτουργούν συγχρονισμένα, δίνοντάς μας τον απόλυτο έλεγχο και το πιο σημαντικό προτέρημα: την ασφάλεια κάθε φορτίου και κάθε επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μεταφορές για βαριά μηχανήματα και βιομηχανικό εξοπλισμό, επικοινωνήστε μαζί μας ή ζητήστε προσφορά.

Share this post: 

Η εταιρία KARASSULIS S.A. ιδρύθηκε το 1988 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο τις διεθνείς οδικές διαμεταφορές από και προς την Ιταλία.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς Μεταφορές | Karassulis S.A.

9ο ΧΛΜ. Θεσσαλονίκης - Αθηνών - 57400 Σίνδος - Τ.Θ. 34

+30 2310797161

+30 2310796764

karassulis@karassulis.gr