+30 2310 797161
karassulis@karassulis.gr
Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη για μεταφορές σε πρώτες ύλες

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο συνεργάτη για μεταφορές σε πρώτες ύλες

Μεταφορές σε πρώτες ύλες

Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν αν θέλετε να μεταφέρετε πρώτες ύλες για βιομηχανίες; Ο όμιλος Karassulis σας βοηθάει να κατανοήσετε τον κόσμο των διεθνών μεταφορών για να μπορείτε να ανταποκρίνεστε στις μεταφορικές ανάγκες της επιχείρησής σας με σιγουριά.

Είτε θέλετε να μεταφέρετε πρώτες ύλες σε εγκαταστάσεις παραγωγής, όπως μέταλλα, χάλυβας και αλουμίνιο, είτε να συλλέξετε υλικά από προμηθευτές, σίγουρα χρειάζεστε έναν ειδικό στις μεταφορές πρώτων υλών που να μπορεί να σας εξυπηρετήσει.

Αυτό το άρθρο έχει στόχο να σας βοηθήσει ώστε να μπορείτε να ξεχωρίσετε αυτόν τον εξειδικευμένο συνεργάτη που θα μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια τα πολύτιμα φορτία σας.

 

Πώς να εντοπίσετε τον κατάλληλο συνεργάτη για τις μεταφορές σε πρώτες ύλες

Πρώτες ύλες, γνωστά και ως raw materials, είναι τα υλικά σε φυσική, επεξεργασμένη ή ημί-επεξεργασμένη μορφή που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής για ένα τελικό προϊόν, από το οποίο δεν μπορούν να εξαχθούν. Αυτό σημαίνει ότι για τη μεταφορά τους, πρέπει μία επιχείρηση να είναι πολύ επιλεκτική, γιατί η ποιότητα αυτών των πρώτων υλών θα επηρεάσει κάθε τελικό προϊόν.

Για να βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη στις μεταφορές, πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τα εξής:

Να έχει εμπειρία στις μεταφορές πρώτων υλών

Οι πρώτες ύλες χρειάζονται ιδιαίτερο χειρισμό και αμεσότητα στη μεταφορά. Μια μεταφορική εταιρεία με εμπειρία σε τέτοιου είδους υλικά, έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να αναπτύξει βέλτιστες πρακτικές μεταφοράς και ελέγχου φορτίων, έτσι ώστε πάντα να παραδίδονται ανεπηρέαστα από τη διακίνηση. Έχοντας ως συνεργάτη μια εταιρεία με εμπειρία, σημαίνει ότι η επιχείρησή σας θα έχει πάντα ποιοτικές ύλες στην ώρα τους.

Στον όμιλο KARASSULIS έχουμε πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στον χώρο μεταφορών από την Ελλάδα στην Ιταλία και αντίστροφα, ενώ είμαστε και στην πρώτη γραμμή για τη μεταφορά πρώτων υλών για μέταλλα, χάλυβα και αλουμίνιο. Δείτε ποιες βιομηχανίες καλύπτουμε με ασφαλείς μεταφορές από εδώ.

 

Να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες διαχείρισης πρώτων υλών

Μια μεταφορική εταιρεία πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση των επιχειρήσεων που διαχειρίζονται πρώτες ύλες. Για παράδειγμα, η βιομηχανία του χάλυβα χρειάζεται μεταφορά υλών όπως άνθρακα και σιδηρομεταλλεύματα για το κομμάτι της παραγωγής. Χρειάζεται επίσης όμως να μπορεί να μεταφέρει και μεγάλα μεταλλικά φύλλα, ανταλλακτικά και τελικά προϊόντα για να τα διαχειριστεί στην παραγωγή.

Με τον ιδιόκτητο στόλο μας που αποτελείται από 30 τράκτορες τεχνολογίας Euro 5, 70 καρότσες με μουσαμά, semi και mega-trailer, curtainsided trailers για φόρτωση από τις εκατέρωθεν πλευρές των φορτηγών και μέσα με ανοιγόμενη οροφή για δυνατότητα χρήσης γερανού, στον όμιλο KARASSULIS μπορούμε να καλύψουμε κάθε μεταφορική ανάγκη μιας επιχείρησης και να αναλάβουμε κάθε φορτίο της.

 

Να είναι πάντα on time

Ο κατάλληλος συνεργάτης στη μεταφορά πρώτων υλών θα έχει αναπτύξει αποτελεσματικά πλάνα μεταφοράς για να εξασφαλίσει ότι τα ογκώδη φορτία θα παραδοθούν με ασφάλεια και την κατάλληλη χρονική στιγμή. Πρέπει ο συνεργάτης να είναι πολύ τυπικός όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα διότι υπάρχουν επιχειρήσεις που χρειάζονται ακριβή χρόνο παράδοσης, όπως για παράδειγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία όπου μία μικρή παράλειψη στην προθεσμία παράδοσης μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής. Από την άλλη, αν φτάσει πιο νωρίς από το καθορισμένο, μπορεί να δημιουργήσει συμφόρηση στις εγκαταστάσεις.

Στον όμιλο KARASSULIS είμαστε υπερήφανοι που έχουμε αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που να μπορούμε να σας προσφέρουμε την ταχεία κι ευέλικτη υπηρεσία μας όπου κι αν βρίσκεστε σε Ελλάδα και Ιταλία. Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη των επιχειρήσεων για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και γι' αυτό στοχεύουμε πάντα στις πιο έγκαιρες μεταφορές.

 

Να έχει εξελιγμένα μέσα για τον έλεγχο των φορτίων και της μεταφοράς

Οι περισσότερες πρώτες ύλες απαιτούν δροσερούς και ξηρούς χώρους μεταφοράς, όπου θα είναι προστατευμένες από το νερό και την υγρασία, αλλά και από ζωύφια κι έντομα. Είναι λοιπόν απαραίτητο ο συνεργάτης να έχει τον πλήρη έλεγχο των φορτίων καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς τους. Μπορείτε να στραφείτε σε εταιρείες που έχουν σύγχρονα συστήματα GPS tracking και που μπορούν να ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή πού είναι το κάθε φορτίο, αλλά και ποιες είναι οι συνθήκες της μεταφοράς του. Μάθετε για τα οφέλη του GPS tracking από εδώ.

Στον όμιλο KARASSULIS διαθέτουμε ανανεωμένα GPS trackers για να μπορούμε να σας παρέχουμε κάθε χρήσιμη πληροφορία που αφορά τα φορτία σας: συνθήκες μεταφοράς, εντοπισμός, ώρα παράδοσης. Μάλιστα έχουμε εξοπλίσει με συσκευές όλους τους τράκτορές μας και όλα μας τα ρυμουλκούμενα, γιατί θέλουμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των φορτίων άσχετα με την αλλαγή που ενδεχομένως να απαιτήσει η μεταφορά, όπως γίνεται στην περίπτωση των συνδυασμένων μεταφορών.

 

Να έχει τις κατάλληλες πιστοποιήσεις για πρώτες ύλες

Πάντα να επιλέγετε πιστοποιημένους συνεργάτες γιατί η επίσημη πιστοποίηση στις μεταφορικές εταιρείες σημαίνει ότι διαθέτουν γερές και δοκιμασμένες διαδικασίες που αφορούν την ποιότητα των υπηρεσιών τους και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων που συνεργάζονται. Για να αποκτήσουν αυτές τις πιστοποιήσεις, οι μεταφορικές εταιρείες πρέπει να ελεγχθούν πλήρως και να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους και τις καθημερινές τους διαδικασίες. Πιστοποίηση σημαίνει ασφάλεια και διαφάνεια, και για τον κόσμο των μεταφορών αυτά τα δύο είναι απολύτως απαραίτητα.

Με καθημερινές μεταφορές σε οδικούς άξονες αλλά και με συνδυασμένες μεταφορές, στον όμιλο KARASSULIS είμαστε πάντα έτοιμοι να αναλάβουμε την ασφαλή μεταφορά πρώτων υλών, κατέχοντας όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις πρώτες ύλες και τις απαιτήσεις στις μεταφορές τους.

Ζητήστε σήμερα προσφορά και επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες του ομίλου Karassulis σε κάθε μεταφορική σας ανάγκη.

Share this post: 

Η εταιρία KARASSULIS S.A. ιδρύθηκε το 1988 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο τις διεθνείς οδικές διαμεταφορές από και προς την Ιταλία.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς Μεταφορές | Karassulis S.A.

9ο ΧΛΜ. Θεσσαλονίκης - Αθηνών - 57400 Σίνδος - Τ.Θ. 34

+30 2310797161

+30 2310796764

karassulis@karassulis.gr