+30 2310 797161
karassulis@karassulis.gr
Χώροι αποθήκευσης και μεταφορές: 4 οφέλη για τις επιχειρήσεις

Χώροι αποθήκευσης και μεταφορές: 4 οφέλη για τις επιχειρήσεις

Xώροι αποθήκευσης και μεταφορές - Karassulis

Ο τρόπος εργασίας των επιχειρήσεων αλλάζει συνεχώς και μεταβάλλεται αναπάντεχα. Οπότε, οι επιχειρήσεις που θέλουν να παραμείνουν στον ανταγωνισμό και να έχουν μια ηχηρή θέση στην αγορά, οφείλουν να προσαρμόζονται γρήγορα. Γι' αυτό και οι χώροι αποθήκευσης είναι πλέον ένας άσσος στο μανίκι των μεταφορικών εταιρειών, μιας και βοηθούν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στην αυξημένη ζήτηση και στις απροσδόκητες αλλαγές, και να πετύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους.

 

Χώροι αποθήκευσης: Το μεγάλο αβαντάζ στη μεταφορά

 

Η αποθήκευση των εμπορευμάτων και ο σχεδιασμός των μεταφορών τους, είναι δύο κομμάτια που πάντα καθορίζονται μαζί, και το ένα επηρεάζει το άλλο, τις περισσότερες φορές άμεσα. Άρα γιατί να μην σκεφτείτε τη μεταφορά ταυτόχρονα με την αποθήκευση;

 

4 σημαντικά οφέλη που δίνουν οι χώροι αποθήκευσης στις μεταφορικές ανάγκες των επιχειρήσεων

 

  • Παραγωγικότητα
  • Καλύτερη απόδοση, καλύτερη εικόνα
  • Διαχείριση κόστους και σταθερότητα
  • Ευελιξία

 

Στον κόσμο των επιχειρήσεων, τα σχέδια αλλάζουν πολύ συχνά. Από βλάβες στον εξοπλισμό και ξαφνικές παραγγελίες, μέχρι την καθημερινή κίνηση, οι λόγοι αφθονούν. Ακόμη και μια φαινομενικά ασήμαντη αλλαγή στη ζήτηση, μπορεί να φέρει σοβαρή αναστάτωση. Το μοναδικά στοιχεία που χρειάζεται για να μπορεί μια επιχείρηση να ανταποκρίνεται, είναι η πρόληψη, η οργάνωση και η διορατικότητα. Και οι χώροι αποθήκευσης κάνουν χώρο γι' αυτές τις αρετές και δράσεις.

Ας δούμε όμως εκτενέστερα τα οφέλη που προσφέρουν οι χώροι αποθήκευσης όταν συνδυάζονται με τις μεταφορές:

 

1. Παραγωγικότητα

Οι χώροι αποθήκευσης ενισχύουν τη συνέπεια στην παραγωγή, κάτι που ωφελεί στο έπακρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμα όμως και οι επιχειρήσεις που έχουν μαζικές παραγωγές, το να έχουν άμεση πρόσβαση σε χώρους για να αποθηκεύουν τα προϊόντα τους, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Οι μαζικές και μεγάλες παραγωγές, απαιτούν εξίσου μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, γι' αυτό και στον όμιλο KARASSULIS διαθέτουμε αποθήκες συνολικού εμβαδού πάνω από 8.000 τετραγωνικά μέτρα, και μάλιστα σε τρεις κομβικές τοποθεσίες: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μόντενα Ιταλίας. Χρησιμοποιώντας τους μεγάλους μας χώρους, μπορείτε εκ των προτέρων να παράγετε εμπορεύματα, κάτι που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τον προγραμματισμό και των εποχιακών αγαθών.

 

2. Καλύτερη απόδοση, καλύτερη εικόνα

Όταν οι χώροι αποθήκευσης είναι συνδεμένοι με τις υπηρεσίες μιας μεταφορικής εταιρείας, όπως ακριβώς στον όμιλο KARASSULIS, αυτό σημαίνει πως η διαχείριση της αποθήκης, γίνεται παράλληλα με τη διαχείριση της μεταφοράς, ειδικά όταν πρόκειται να διαμορφωθούν τα κατάλληλα δρομολόγια και προγράμματα. Αυτόματα αυτό εξασφαλίζει πως κάθε χρονοδιάγραμμα θα τηρείται και δεν θα υπάρχουν παράλογες κι απαιτητικές αλλαγές.

Με τη σειρά τους, όλα αυτά ενισχύουν την απόδοση μιας επιχείρησης, ενώ βελτιστοποιούν και την εικόνα της σε κάθε της συνάδελφο, πελάτη ή συνεργάτη.

 

3. Διαχείριση κόστους και σταθερότητα

Οι χώροι αποθήκευσης παρέχουν μια κεντρική και συγκεκριμένη τοποθεσία όπου βρίσκονται όλα σας τα προϊόντα κι εμπορεύματα, ή τουλάχιστον ένα κομμάτι αυτών. Αυτό σημαίνει πως όλη η διαδικασία της παραγωγής, των παραγγελιών, της αποθήκευσης και της μεταφοράς ή διανομής, γίνεται συστηματική. Όταν αυτή η συστηματική διαδικασία διεκπεραιώνεται άμεσα, ο πελάτης είναι πάντα ευχαριστημένος λόγω της μικρής διάρκειας που χρειάστηκε να περιμένει για να παραλάβει ένα προϊόν, ενώ αποφεύγονται και οι αυξομειώσεις στα κόστη. Επιπροσθέτως, όταν ευαίσθητα προϊόντα αποθηκεύονται σε ελεγχόμενους χώρους, εξασφαλίζεται και η ασφάλειά τους, που ενδεχομένως μια επιχείρηση να μην ήταν σε θέση να προστατεύσει, κι έτσι δεν χάνεται καθόλου εμπόρευμα.

Το βασικό πλεονέκτημα που λαμβάνει μια επιχείρηση όταν η μεταφορική εταιρεία διαθέτει αποθήκες, είναι ότι έχει μεγαλύτερο έλεγχο των μεταφορών-αποστολών και καλύτερο χειρισμό. Η αποθήκευση σε συνδυασμό με την άμεση μεταφορά, καθιστούν τα εμπορεύματα διαθέσιμα με τον πιο βολικό τρόπο, μειώνονται έτσι τα κόστη κι αυξάνεται η αξία της εξυπηρέτησης πελατών.

 

4. Ευελιξία

Η συνεχώς μεταβαλλόμενη και απρόβλεπτη φύση των σημερινών καταναλωτών, καθιστούν την ευελιξία έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην επιτυχία μίας επιχείρησης. Αν λοιπόν, έχει επιλεγεί μια μεταφορική εταιρεία με μεγάλες αποθήκες, τότε το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι ποτέ ξανά η έλλειψη χώρου. Που σημαίνει ότι η παραγωγή προσαρμόζεται μόνο ανάλογα με τη ζήτηση και τις ανάγκες της εταιρείας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιχειρήσεις είναι που έχουν το πάνω χέρι του εμπορεύματος κι είναι πλέον στην ευχέρειά τους πώς θέλουν να συγχρονίσουν τα αποθέματα, την παραγωγή και τη διανομή τους. Διατηρώντας στοκ σε προστατευμένους χώρους, η εξυπηρέτηση πελατών βελτιστοποιείται στο έπακρο και η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται κάθε φορά.

 

Αν λοιπόν, η μεταφορική εταιρεία που έχετε επιλέξει διαθέτει και χώρους αποθήκευσης για τα φορτία σας, έτσι μπορείτε όχι μόνο να έχετε τον καλύτερο δυνατό τρόπο μεταφοράς των προϊόντων σας, αλλά και να έχετε ξεκάθαρη εικόνα όλων των φορτίων σας.

Ο απώτερος στόχος είναι όλη η διαδικασία εφοδιασμού εμπορευμάτων να συμπεριφέρεται σαν ένα σύνολο, που συνεχώς αναπροσαρμόζεται στο αναπόφευκτο. Γι' αυτό και στον όμιλο KARASSULIS, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στις μεταφορές εμπορευμάτων από την Ελλάδα στην Ιταλία και αντίστροφα, και κατανοώντας εις βάθος τις μεταφορικές ανάγκες μια επιχείρησης, διαθέτουμε και προσφέρουμε:

 

  • Βραχεία και μακρά αποθήκευση ξηρών εμπορευμάτων και φορτίων σε ιδιόκτητους, κατάλληλα εξοπλισμένους και στεγασμένους αποθηκευτικούς χώρους, είτε σε παλέτες, σε ράφια, είτε και σε ελεύθερο χώρο. Η διάρκεια της αποθήκευσης προσαρμόζεται μόνο από τις ανάγκες της επιχείρησής σας.
  • Μεγάλοι χώροι αποθήκευσης, συνολικού εμβαδού πάνω από 8.000 τετραγωνικά μέτρα, που συνεχώς ανανεώνονται και εκσυγχρονίζονται. Στις αποθήκες μας υπάρχουν σύγχρονες υποδομές με κάθετες και οριζόντιες ράμπες προσέγγισης οχημάτων, ενώ παράλληλα διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για φορτο-εκφορτώσεις.
  • Στρατηγικές θέσεις: Οι αποθήκες έχουν στρατηγικά τοποθετηθεί σε τρεις κομβικές τοποθεσίες, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μόντενα Ιταλίας, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.
  • Προστασία και έλεγχος: Οι αποθηκευτικοί μας χώροι είναι εξοπλισμένοι με κάμερες ασφαλείας, ενώ παράλληλα πληρούν και διαθέτουν όλα τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας.
  • Δράση σε όλη την Ελλάδα: Για τον όμιλο KARASSULIS η απόσταση δεν πρέπει ποτέ να είναι εμπόδιο. Γι' αυτό κι εξυπηρετούμε επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που θέλουν να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους από ή προς την Ιταλία.

 

Επωφεληθείτε από τους χώρους αποθήκευσης, την αμεσότητα, την ευελιξία και την άμεση ανταπόκριση και λάβετε προσαρμοσμένη προσφορά στα μέτρα της επιχείρησής σας ή επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπό μας

Share this post: 

Η εταιρία KARASSULIS S.A. ιδρύθηκε το 1988 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο τις διεθνείς οδικές διαμεταφορές από και προς την Ιταλία.

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεθνείς Μεταφορές | Karassulis S.A.

9ο ΧΛΜ. Θεσσαλονίκης - Αθηνών - 57400 Σίνδος - Τ.Θ. 34

+30 2310797161

+30 2310796764

karassulis@karassulis.gr